Vid plötsligt håravfall

Det är inte alls ovanligt att man under exempelvis en graviditet tappar mer hår än vanligt.  Det kan även vara stress eller att du bantat som gör att du tappar mer hår än vad du vanligtvis brukar göra. Vid plötsligt håravfall så kan du titta över hur du bäst kan förändra din livsstil för att hindra detta.

I vissa fall så kan det vara ärftligt och män blir oftast tunnhårig än vad kvinnor blir. Detta ska ske även vid ung ålder. Det finns hjälpmedel som gör att ditt hår ser fylligare ut. Så klart så ska du uppsöka läkare om du anser att det gått för fort med håravfallet. Men om du under ett par år inser att din kalufs bara blir tunnare och tunnare så kan du med hjälp av exempelvis Fully hårfibrer göra att du får en synlig förändring på ditt hår. Fully finns i olika nyanser för att passa din naturliga hårfärg och en bur kan dessa fibrer räcker i ungefär två månade vid normal användning.

Det kan vara en otroligt stressande situation när man inser att man blir allt tunnhårigare. Mycket av vårt utseende sitter ju i frisyren. Om det är onormalt mycket håravfall så ska du naturligtvis söka hjälp hos sjukvården för detta. Det kan vara bakomliggande sjukdomar som gör att du tappar ditt hår. Får du rätt vård så kan håravfallet minska. Om det är så att du tappar håret på grund av vitaminbrist eller annat och du får vård för detta så kommer håret tillbaka när din kropp har normaliserats igen.