Öka mängden vardagsmotion i ditt liv

Vardagsmotion är ett väldigt bra sätt att uppnå grundkraven för daglig fysisk aktivitet. Och du kan faktiskt få tid för en hel del vardagsmotion om du bara tänker efter och kanske förändrar en eller annan rutin.

Ta trapporna istället

Kanske det mest klassiska tipset är att ta trapporna istället för hiss eller rulltrappan. Men det är värt att påpeka för att detta ska vara givande borde du komma i kontakt med trappor i stort sett varje dag. Om du inte stöter på några trappor i dina vardagsrutiner kommer du inte göra stor skillnad med att välja det alternativet.

Ta cykeln till jobbet

Om du inte bor väldigt långt från din arbetsplats kan du alltid börja ta cykeln istället för bilen. Och du får inte bara motion på köpet, utan även spara in pengar på bensin och vetskapen att du valt ett mer miljövänligt transportmedel. Om du tror att det blir lite väl jobbigt att cykla hela vägen in och hem kan du överväga att skaffa dig en elcykel. De kostar självfallet lite mer, men du får också mycket för pengarna.

Promenad under lunchen

Många av oss har jobb som håller oss relativt stillasittande. För att kompensera för detta kan du välja att ta en promenad under lunchen. Planera ut en rutt som tar dig från och tillbaka till jobbet på 20-30 minuter och testa gå den varje dag under en vecka. Du kommer snabbt märka hur uppfriskande det kan vara. Många som gör det vill inte ge upp sin lunchpromenad ens vecka två.