Massage på hemmaplan

Alla förtjänar en stunds avslappning då och då. Men med tanke på att världen är lite upp- och ned just nu kan det vara svårt att unna sig en inbokad massage. Därför finns här nedan lite tips och trix på hur du kan ordna med din avslappnande stund på hemmaplan.

Ayurvedisk massage

Något som kan vara skönt för både kropp och själ är ayurvedisk massage. Denna typ av massage har stor effekt på hälsa och välbefinnande. Använd gärna uppvärmd sesamolja då den bland annat har bäst förmåga att tränga in i huden. Det går bra att använda annan olja vid allergi.

Du masserar enkelt dig själv med hjälp av händerna i tio olika steg. Börja med huvudet och fortsätt hela vägen ner till fötterna. Du använder dig mestadels av handflatan blandat med mjuka cirkelrörelser. Ta god tid på dig och avsluta gärna med ett varmt bad eller dusch.

Rätt redskap underlättar

Återhämtningsmassage kan hjälpa kroppen att slappna av, få smidigare leder samt dämpa smärta. Ett redskap som underlättar din återhämtningsmassage är massagerullen. Den är lätt att använda själv då det bara är att röra sig fram och tillbaka över rullen vid önskat område. Du bör massera varje muskelgrupp i fem minuter. Klicka dig vidare här för att få tips på fler redskap och massageprodukter.