Fåfänga eller hälsa

Att ägna tid åt sitt yttre förknippas lätt med fåfänga. Men frågan är om det är riktigt rättvist. Det är trots allt genom vårt yttre som vi möter omvärlden, även om vissa hävdar att det är insidan som räknas.

De individer som lider av olika hudåkommor brukar ofta vittna om hur besvärande det kan vara i mötet med nya människor om men exempelvis lider av svår acne, psoriasis eller rosacea. Men även individer utan hudsjukdomar vill många gånger se pigga och fräscha ut. Med andra ord handlar hudvård inte alltid om fåfänga utan snarare än vilja om att trivas med sitt yttre.

Många gånger förknippas hudvård med kvinnor som gör ansiktsmasker och köper dyra krämer för att motverka rynkor, men faktum är att det blir allt vanligare med män som intresserar sig för hudvård. Kanske är skäggvårds-trenden en bidragande faktor för detta nyfunna intresset för just ansiktsvård.

Hudvård kan vara ett härligt sätt att komma ned i varv och lägga fokus på sig själv. Det behöver inte ta lång tid men det är en liten stund om du kan ägna dig åt att ta hand om dig. Är du nyfiken på att börja så är rengöring själva grunden för ansiktsvård. Dermashoppen.se har bra rengöringstvålar och rengöringskrämer som du kan använda morgon och kväll. Om du tvättar ansiktet regelbundet så behöver du också återfukta, detta gör du genom en dag och ett natt kräm. Anledningen att det är olika krämer är för att de har olika egenskaper. Nattkrämen är fet och återfuktar och ger näring på djupet, dagkrämen är lättare och ger även den bra återfuktning. Vill du ytterligare förstärka din hudvårdsrutin så finns ansiktsmasker med olika egenskaper som du kan ta till. Kanske kan du passa på att lägga en härlig ansiktsmask medan du tar ett bad eller ser en spännande film.